בעיות אורטופדיות
תחום האורתופדיה עוסק בכל מה שקשור לבעיות שנמצאות בעצמות ובשרירים כמו לדוג' שבר, נקע, שחיקה של הסחוס, דלקת מפרקים, בעיות שיש להם זיקה לעמידה שלנו, לאופן היציבה שמשפיע על מבנה השלד ועוד. בעיות אורתופדיות יכולות לגרום לכאבים ומיחושים רבים באזור הגוף כמו: בגב, בברכיים, בצוואר ואפילו בידיים.
הסיבות הנעוצות בבעיות אורתופדיות יהיו בשל: נטייה גנטית, פציעה שחווינו, תאונת דרכים, ישיבה ממושכת מול מחשב, מאמץ גופני קיצוני ושחיקה של העצמות, ועוד. כולם חשופים לבעיות אורתופדיות, נשים וגברים וגם ילדים. בעיה אורתופדית בגיל צעיר יכולה לנבוע מבעיות גנטיות או מעודף משקל, תאונה וישיבה ממושכת מול מחשב. במאמר להלן נפרט כיצד בעיה אורתופדית עשויה להשפיע עלינו ואיך ניתן לטפל בה.
השפעותיהן של בעיות האורתופדיות
בעיות אורתופדיות יכולות לגרום לירידה משמעותית ביותר באיכות חייו של מי שסובל מהן. הן גורמות לכאבים מתמשכים שבאים והולכים הן מקשות על ביצוע של מגוון פעולות שכיחות. הבעיות האורתופדיות יכולות לגרום לאדם הסובל מהן לצמצמם את הפעולות היומיומיות שלו ולהסתגר יותר, בשל כך הוא גם ימעיט בפעולות גופניות בסיסיות ויכול לגרום לנזק לשאר האברים ולירידה משמעותית בכושר הגופני שלו- מדובר במעגל הרסני ביותר שקשה לצאת ממנו. לכן חשוב מאוד לטפל בכל בעיה אורתופדית שמופיעה לעומק ולא לנסות לחיות לצידה ובכך להזניח אותה, וגם אם לעיתים מדובר בניתוח שמגדיל את הסיכויים לשפר את איכות חיי המטופל, מומלץ יהיה לשקול זאת.
יש היום ניתוחים בתחום האורתופדיה שמסייעים מאוד ומשפרים את חיי המטופל, אך במקרים שלא מגיעים לניתוח, יש אפשרות לטפל במגוון דרכים אחרות כמו פיזיותרפיה, באמצעות סוגי התעמלות: פלדנקרייז, יוגה, פילאטיס ועוד. מחקרים רבים מעידים שגם מקרים שנחשבו לכמעט ללא תקנה וקשים במיוחד אימון ושיפור השליטה של השריר יכלו למזער את הכאבים וגם את היכולות לתפקד בצורה מלאה ותקינה.

פלטפוס היא בעיה אורטופדית נפוצה בכף הרגל. במאמר הבא תוכלו לקרוא על הבעיה ועל דרכי הטיפול בה. אנו באילו אורטופדיה נשמח לעמוד לשירותכם!
אנשים רבים סובלים מבעיית יבלות בבהונות הרגליים. במאמר הבא תוכלו לקרוא על התופעה ועל דרכי הטיפול בה.
לייעוץ והכוונה אל תהססו ליצור קשר עם מכון אילן אורטופדיה.
מצבים פיזיולוגיים שגורמים לבעיות אורתופדיות
אנשים חשופים למגוון מקרים בהם הם יכולים לסבול מבעיה אורתופדית, בעיקר כי לא כולנו תמיד מודעים למצב ההליכה או היציבה שלנו וכיצד נכון ורצוי לשבת בזמן הקלדה מול המחשב. כמו כן, יש השפעה גדולה גם על הנעליים שאנחנו נועלים ביום-יום. נעלי עקב יכולים לגרום לבעיות גב וברכיים וגם נעליים שטוחות שהן לא אורתופדיות לרבות אצל אנשים שסובלים מפלטפוס – מצב בו קשת כף הרגל שטוחה ולא קמורה, כמו שהיא אמורה להיות. גם מצב של הייפוס – שזה מצב הפוך, הקשת של כף הרגל קמורה מידי וכך רוב משקל הגוף לא מאוזן. אלו מצבים פיזיולוגיים שיכולים לגרום לבעיות גב תחתון וגם גב עליון. גם משקל עודף עשוי לגרום למאמץ יתר על אברי הגוף, מה שגורם לבעיות אורתופדיות וכו'.
טיפול בבעיות אורתופדיות שונות
ניתן לטפל היום בבעיות אלה בכמה דרכים, כשהפתרון הנכון ביותר יהיה להתחיל בהגעה לאורתופד מומחה שיבדוק וימצא את שורש הבעיה וידע לתת לכם את כל המידע המקצועי, כיצד לטפל. חלק מהבעיות יצריכו פיזיותרפיה לתקופה מסוימת, חלק מהאנשים יעזרו במדרסים תואמים לרגליהם ועוד עזרים חיצוניים, כמו תחבושת אלסטית או חגורת גב, סד ליד ועוד אביזרים שתפקידם לסייע בכאבים שאותם חש האדם וגם למנוע מהם להידרדר. בנוסף לזה, על מנת להקל משמעותית על בעיות וכאבים שהמקור שלהם הוא אורתופדי, מומלץ מאוד לעשות פעילות ספורטיבית בהתאם למצבו הבריאותי של המטופל ולפי הנחיות של אורתופד.